Recoveren van verwijderde bestanden

Data recovery van verwijderde bestanden, ook wel genoemd undeleten kan alleen als er geen grote schade is en u heeft maar een paar bestanden nodig die gerecovered hoeven te worden. Voor flinke schade of als er veel bestanden verloren zijn, dan kijkt u op unformat.

Als u zich realiseert dat er wat bestanden zijn verwijderd, kijkt u, voordat u met data recovery software aan de slag gaat, eerst in de Prullenbak. Als u die gecontroleert heeft en u heeft daar geen bestanden in gevonden, dan heeft u undelete software, zoals ReclaiMe File Recovery nodig om uw bestanden terug te krijgen.

Het belangrijkste in het recoveren van verwijderde bestanden is om direct te stoppen met het gebruiken van de schijf. En als toevoeging daarop is het belangrijk om nooit software te installeren op de schijf waar de verwijderde bestanden op staan.

Hoe recover je verwijderde bestanden met ReclaiMe

  1. als u van plan bent om veel grote bestanden te recoveren, zorg er dan voor dat u voldoende vrije ruimte heeft op een andere schijf of op een netwerkschijf om de gerecoverde data op op te slaan. Zet nooit bestanden op de schijf waar u de bestanden van probeert te recoveren.
  2. Download, Installeer en start ReclaiMe File Recovery.
  3. Indentificeer de schijf waar de verwijderde bestanden op staan in het apparatenoverzicht.
  4. How to undelete
  5. Dubbelklik op de schijf in de apparatenlijst om de recovery te starten.
  6. De bestanden worden weergegeven zodra zij worden gevonden. In de meeste gevallen hoeft u niet eens te wachten tot de scan helemaal klaar is. Alle the informatie die nodig is om bestanden terug te halen, wordt doorgaans al gevonden binnen de eerste vijf minuten van de analyse. Zodra de mapstructuur zichtbaar wordt, kunt u al gaan bladeren naar de bestanden die u nodig heeft.
  7. How to undelete
  8. Overweeg ook de zoekfunctie van ReclaiMe om de verwijderde bestanden die u zoekt, te vinden.
  9. Selecteer de bestanden of folders die u wilt recoveren en klik op de Opslaan knop

Alle stappen op video

Meer informatie

Bestandsverwijdering, technische achtergrond legt uit wat er gebeurd bij het verwijderen van bestanden en hoe bestandsverwijdering is geimplementeerd in verschillende bestandssystemen.

Is het mogelijk om overschreven data te recoveren?

Heeft u nog vragen?